Speciaal voor jouw niveau

er is geen fotografie voorkennis vereist voor beginners

Educatie op locatie! Leren en doen, gecombineerd. Veel leerzamer en nog leuker! Vooral ook omdat de accomodaties en omgevingen geweldig zijn! Je hebt de mogelijkheid om een ​​uitgebreide fotografiecursus te volgen voor jouw niveau. Begin je net met fotografie, een fotocursus bij Fotel is meteen een geweldig begin om heel goed uit de startblokken te komen. Wil je nog meer coaching, dan helpen wij je verder nieuwe richting te geven aan jouw fotografie tot een verbluffend niveau.

Zwevende rode puzzelstukken, die oplopend trapsgewijs de Fotel fotografie cursus niveaus symnboliseren.

Bij Fotel worden niveaus duidelijk gedefineerd. Beginners ontwikkelen cameratechnische kennis en vaardigheid. Gevorderen (Advanced) verdiepen zich in het inrichten van het beeld (compositie en ontwerp). Vergevorderden (master) zijn aan de slag met inhoudelijke en seriële fotografie. Zorgvuldig volgen niveautredes elkaar aansluitend overgang op. Iedere zelfstandige complete cursus op gekozen niveau, is een reuzesprong vooruit in jouw ontwikkeling als fotograaf.

Je krijgt fotografie les in het nederlands door een zeer bekwaam fotografie specialist, werkzaam als professionele fotograaf en docent fotografie. De lessen worden gegeven zowel in het goed uitgerust leslokaal, als gebruikmakend van de prachtige omgeving, ondersteund met leerzame opdrachten, met veel aandacht voor uw vragen. De cursusniveaus worden hieronder beschreven, zodat u de juiste keuze kunt maken om maximaal te gaan leren. Niet zeker van jouw niveau? Laat ons helpen, doe de gratis kennistest voor een goed advies, of neem contact met ons op.

cursusniveaus in een simpel overzicht

cursusniveau cursus lesstof wat moet je minimaal al kunnen

Beginners/Basis

Digitaal fotograferen

Alle basisinstellingen

Van idee tot foto

Cameratechniek in de praktijk

Handmatige belichtingsinstellingen

Beeldeffect controle

Contrast beheer

Objectief keuzes en effecten

Kleurcompensatie beheer

Camera typen

'On-camera' flitsen basis

Compositie tips

Geen enkele voorkennis nodig.*

Gevorderd (Advanced)

Esthetische compositie

Verhalende compositie

Beelddesign

'On-camera fltsen' gevorderd

Beheersing handmatige belichtingsinstellingen.**

Vergevorderd (Master)

Inhoudelijke fotografie

Onderwerp keuzes

Onderwerp inleving

Vooronderzoek

Werkwijzes

Ontwikkelen van eigen stijl

Beheersing handmatige belichtingsinstellingen.**

Beheersing van compositiemethoden***

* je hoeft nog helemaal niets te kunnen of te weten.
** je kunt zelf handmatig verschillende instellingen maken voor een bepaald beeldeffect en goede belichting.
** je weet esthetische en verhalende compositiemethoden toe te passen om het idee voor een foto duidelijk te maken

Neem bij twijfel of vragen gerust contact met ons op

Fotografie Cursus op Beginners basisniveau

Welkom iedereen! Gemakkelijk, geen drempel bij inschrijving! Voor de fotografiecursus op beginnersniveau heb je namelijk geen enkele voorkennis nodig. Fotografie jij al te lang zonder cameragebruik goed te beheersen, of heb je net jouw eerste camera gekocht en wil je fotografie meteen goed invliegen? Of kom je met een geleende camera en wil je behalve een uitstekende fotografie cursus, ook gedegen advies waar je het beste op kunt letten bij aanschaf van een eigen camera? Dan is deze fotografie cursus helemaal voor jou! De beginnerscursus brengt je voorbij de technische horde, om fotograferen pas echt leuk te maken. Je zult leren jouw camera te bedienen, zodat jij ook die indrukwekkende foto's kunt gaan maken. Het betreft een uitgebreide fotografie cursus waarbij een zeer ruim scala aan topics behandeld gaat worden. Zowel theoretisch, in het comfort en rust van een goed uitgerust leslokaal, als in de praktiijk gebracht in de prachtige omgeving. Om deel te nemen aan de beginners- of basiscursus heeft u een digitale camera nodig waarbij het mogelijk is diafragma en sluitertijd handmatig in te stellen. Heb jij moeite te bepalen of jouw camera geschikt is voor de cursus neem dan even contact met ons op.

Fotografie Cursus op Gevorderd niveau

Een echte 'Eye-opener'! Zonder enig overdrijven, deze fotografie cursus voor gevorderden zal een keerpunt in jouw fotografie zijn. Jouw fotografie wordt een geavanceerde taal waarmee je veel verhalender dingen zult gaan laten zien en gevoelens mee opwekt bij de kijker. Om mee te kunnen doen aan de gevorderden fotografie cursus, kun jij jouw camera technisch nu al redelijk bedienen, althans in ieder geval voor zover het gaat om het bedienen van handmatige belichtingsinstellingen. Je wilt nu jouw fortografie naar het volgende niveau brengen! We zullen het hebben over esthetische en verhalende fotografie, binnen diverse disciplines zoals portret-, straat-, landschaps- en architectuurfotografie. Deze cursus laat je zien hoe je beelden componeert, met behulp van gevorderde compositiemethoden, met veel meer betekenis dan alleen voor de schoonheid van het beeld. Dit opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor je, in het vertellen van visuele verhalen, waardoor je de controle neemt om met jouw foto's de kijker te laten denken en te beïnvloeden. Voor de gevorderde fotograaf is het belangrijk om seriematig te gaan werken. We zullen je laten zien waarom en hoe! Je zult ook bekend raken met geavanceerde on-camera flitstechnieken.

Fotografie Cursus op 'Master' topniveau

Een meesterlijke leerkans met topprofessionals brengt jou naar topniveau! Met inhoudelijke fotografie laat je mensen beleven; jouw visie, jouw opvatting, jouw waarneming! Communicatief en met visie, betekenis- en zinvol. Het overbrengen van een boodschap, van een standpunt. Documentair of bedacht. Jij, de fotograaf, verbonden met het te fotograferen onderwerp. Een mening of gevoel erover hebbende en dit overbrengen op anderen. In deze cursus vol inspiratie ga je richting krijgen hoe jij jouw fotografie de ultieme lading van krachtige inhoud geeft. Welke keuzes daarin gemaakt kunnen worden, passend bij jouw aard en specialisme. Je leert over werkwijzes en over het ontwikkelen van een eigen stijl. Er worden veel inspirerende voorbeelden gebruikt om deze verdieping tot inhoudelijk fotografie vorm te geven. Door deze "Master" cursus te volgen, met uitdagende opdrachten, zul je conceptuele methoden ontdekken en wat er voor persoonlijk nodig is om inhoudelijke impact te brengen in jouw fotografisch verhaal. Opdrachten worden met jou besproken voor bijsturing waar nodig. Met als uiteindelijk resultaat een sterk verhalende fotoserie, dat ergens echt over gaat! Om deel te nemen aan deze cursus ben jij reeds kundig in het bedienen van jouw camera en in het verhalend en esthetisch compositorisch inrichten van het beeld.

Fotografie cursusreis Engeland

Hardknott Pass, Eskdale. Fotografie cursusreis Lake District en Yorkshire Dales, Engeland.